"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


04 April 2007

April Yang Bodoh!

Orang kafir desal Mufti Perak letak jawatan. Apa kata para mufti lain? Terutama Mufti Perlis! Apa pendapat mereka? Dalam kerajaan, aku malas nak ambil tahu. Sebab mereka ni 2 kali 5 sama dengan Gerakan. Pecat Mufti Selangor adalah sejarahnya. Malas nak cerita panjang.

Konklusinya, orang bukan Islam sudah mula tunjuk belang mereka. Setelah siri-siri permintaan mereka kepada kerajaan berkenaan dengan IFC dan selainnya. Mana hilangnya Islam Hadhari, semakin diperjuangkan semakin menjadi0jadi orang kafir di Malaysia. Mereka sudah semakin biadap. Penulis sudah lama tidak pulang ke tanah air. Nampaknya ujian semakin bertambah di tanah air.

Bagaimana pula, persiapan kita di sini? Ada yang sibuk dengan nak jalan-jalan di pyramid. bermacam-macam gaya dan persembahan yang boleh dilihat. Ini tak lihat di kalangan kita yang kuliyahnya di "lihaf" hampir setiap pagi.

Ini belum lagi yang sibuk berbicara tentang syirik kayu kokka, qunut tak qunut, sapu muka bida'h, talqin tak boleh dan macam-macam hal lagi. Sibuk bicara makan biawak halal ke haram, ikan kembung duk belambak lagi, negara habis duk kucar kacir.

Belum lagi yang duk fikir nak pergi program JomHeboh. Belum lagi yang duduk melekat depan tv layan Melodi punya khusyuk nak tahu hal-hal artis. Artis menikah, artis cerai, artis berak, artis kencing, artis kena tangkap khalwat, artis miskin, artis makan biskut merry, artis pakai selipar jepun, artis pakai tudung buka tudung dan macam-macam lagi.

Langsung tak terfikir, ke mana hak-hak keistimewaan orang Melayu semakin lama semakin terhakis. Hal-hal dasar penswastaan di negara kita. "Aku naik basikal sahaja, minyak naik atau turun apa kisah". Lama-lama nanti duk kentut pun kena bayar. Semua ini langsung tak fikir. Duk canang habis Islam Hadhari! Cuba kempen depan orang-orang kampung berembang! Ada kena baling dengan seliapar mungkin!

"Hubbul Wathon Minal Iman"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Follow ibnuali1949 on Twitter

Pro-Tajdid Segar

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

Solawat!

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai