"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


26 Februari 2006

Umno cuba sempitkan minda rakyat ? TG Nik Aziz

KOTA BHARU, 22 Feb (Hrkh): Islam di bawah teraju Umno di negara ini dianggap semakin hari tambah tidak bermaya memandangkan rakyat disempitkan minda melalui proses brain washing yang panjang. Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, Islam dalam versi Umno adalah di luar dari kerangka sebenar yang diumpan dengan sekularisme kepada rakyat. Belia dan remaja kita disogok pula dengan faham kebangsaan lanjutan melalui Program Latihan Khidmat Negara.

Proses indoktrinasi seterusnya bersambung dengan kem-kem Bina Negara dan berakhir dengan akujanji bagi setiap anggota penjawat awam. Lalu dari atas loteng kuasa, satu jala besar OSA, ISA, Akta Polis, Akta Mesin Cetak dan lain-lain. Di tangan sekumpulan pemimpin nasionalis, Malaysia dipandu oleh drebar-drebar yang tidak berlesen, katanya dalam tulisan terbarunya, hari ini. Beliau berkata, Umno meninggalkan roh dan cuma mementingkan jasad, sedangkan sepatutnya Islam diterima dengan iman, roh dan badannya. Iman untuk roh manakala syariat Islam untuk mengatur tubuh badan dan kehidupan. "Sebarang pembangunan wajib mengandungi komponen ini. Malangnya Malaysia dipimpin oleh orang yang keliru dan mengelirukan. Kemudian Umno dianjur oleh pemimpinnya untuk bercakap mengenai Islam dalam keadaan yang dia sendiri tidak faham, katanya.

Beliau juga berkata, kekeliruan dapat dilihat apabila Perdana Menteri selaku Pengerusi OIC tidak bersetuju dengan langkah pemboikotan barangan Denmark, sedangkan hampir seluruh anggota OIC menyatakan protes ekoran penghinaan ke atas Nabi Muhammad S.A.W.

Menurut beliau yang juga Mursyidul Am PAS, rakyat di negara ini semakin terkejut ekoran pendedahan Mufti Perak, Dato' Harussani Zakaria terdapat seramai 250,000 orang Islam yang murtad di seluruh negara. Inilah bencananya apabila Malaysia dipimpin oleh sebuah parti kebangsaan yang meninggalkan Islam, ujarnya.
Ibnu Ali: Bukan tak peka ajer, macam pekak ajer plak buat2 tak dengar jeritan, tangisan rakyat2 palestine & yang seumpamanya... angry Pak Lah2....!!!, ni ke balasan yang telah kau beri setelah rakyat telah beri mandat kepada engkau? Adakah kerana ekonomi dunia ni ini kau rela dari terlepas syafaat Rasulullah? huh

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Follow ibnuali1949 on Twitter

Pro-Tajdid Segar

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

Solawat!

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai