"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


25 April 2008

Malaysia Bagaimana?

SINGAPURA 25 April — Sebuah rangkaian televisyen milik kerajaan Singapura didenda S$15,000 oleh pihak berkuasa penyiaran negara kerana menyiarkan satu episod televisyen yang mempromosikan gaya hidup homoseksual.

Penguasa Pembangunan Media Singapura (MDA) berkata episod itu disiarkan dalam program kediaman dan hiasan “Find and Design” pada 13 Jan.

Dalam episod itu, hos rancangan membantu pasangan homoseksual mengubah bilik permainan mereka menjadi sebuah bilik tidur kanak-kanak untuk bayi angkat mereka, kata MDA menerusi satu kenyataan semalam.

MDA berkata episod itu mengandungi beberapa babak yang menunjukkan pasangan homoseksual bersama bayi manakala pengacara pula mengucapkan tahniah dan mengiktiraf mereka sebagai sebuah unit keluarga melalui cara yang melazimkan gaya hidup homoseksual dan struktur keluarga yang luar biasa.

berita selanjutnya (more)


Malaysia bagaimana? Apa tindakan kerajaan terhadap ASWARA yang terang-terang baru ini menerbitkan filem pendek berjudul COMOLOT, yang berkisarkan tentang kehidupan 2 orang lelaki gay?

Ternyata filem laknat ini bebas dipertontonkan kepada khalayak umum. Para pelakon dan pengarahnya masih bebas berkarya. Mungkin sekarang mereka sedang memikirkan apakah filem homoseksual lain yang boleh diterbitkan lagi?

Malaysia setakat ini menuju ke arah industri perfileman laknat! Tiada lagi filem-filem yang boleh menaikkan semangat patriotisme negara, keinsafan, kemanusiaan dan sebagainya. Terdahulu filem-filem seperti Syukur 21, Leftenan Adnan dan lain-lain sememangnya filem yang mempunyai nilai tinggi di kalangan peminat-peminat filem. Saya juga mengakui filem-filem seperti ini boleh diperbanyakkan lagi selain memperbaiki sedikit sebanyak gaya dan penyampaiannya agar lebih "Islamik".

Nah! ambillah sajian filem seperti comolot, akhirat, sepet dan filem-filem lain yang ternyata mengundang laknat Allah. Adakah filem-filem ini terus diangkat di masa akan datang? Anak cucu kita akan merasai sindrom ini jika ia dibiar membarah!

Suasana seperti ini ternyata telah mendesak para karyawan Islamik agar terus memikirkan sesuatu supaya impak karya-karya laknat tadi tidak terus disemai segar pada masa akan datang. Para da'i mempunyai tugas berat dan tidak akan putus selagi nyawa dikandung badan. Saya mendoakan agar pada satu hari nanti lahirnya pengarah filem dari golongan azhari dan pencinta Islam untuk melahirkan filem-filem yang boleh memberi manfaat kepada ummat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Follow ibnuali1949 on Twitter

Pro-Tajdid Segar

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

Solawat!

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai