"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


18 Februari 2010

PAS perlu belajar dari Arsenal

Manajer Arsenal Arsene Wenger tak mau menyalahkan kiper Lukasz Fabianski usai timnya kalah 2-1 dari Porto pada Leg pertama babak 16 besar Liga Champions, Kamis (18/2) dinihari WIB.

Fabianski melakukan dua blunder sehingga menyebabkan The Gunners menelan kekalahan. Blunder pertama terjadi di menit ke-11. Umpan Silvestre Varela dari sisi kiri pertahanan Arsenal tak mampu dihalau Fabianski. Padahal, bola tersebut tidak mengalir deras, dan seharusnya kiper asal Polandia itu bisa menangkap dengan mudah.

Blunder kedua terjadi saat tercipta gol Porto di babak kedua. Umpan balik Sol Campbell seharusnya cukup ditendang melalui kaki Fabianski karena tidak ada pemain lawan yang mengancam. Tapi, justru ditahan dengan kaki sejenak dan memegangnya dengan tangan.

Meski terlihat jelas Fabianski tampil buruk dalam pertandingan itu, Wenger tetap tak bergeming. Pelatih asal Prancis itu justru masih mempercayai Fabianski untuk tetap menampuk posisi kiper selama Manuel Almunia absen.

"Saya tak mau menyalahkan secara individual terhadap permainan Fabianski, termasuk menyudutkannya di depan semua orang," ujar Wenger dikutip Tribalfootball.

"Kami harus menerima kekalahan sebagai tim dan juga menerima kemenangan sebagai tim. Penampilan individual tak perlu diungkap ke publik."


Sumber: Goal.Com


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Follow ibnuali1949 on Twitter

Pro-Tajdid Segar

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

Solawat!

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai