"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


07 Januari 2010

kalami.blogspot.com bukan Kalami

Semalam macam gatal tangan nak tukar alamat url blog ini kepada kalami.blogspot.com. Tapi sebelum tu tergerak hati nak cuba dahulu taip url ni, manalah tahu ada yang dah guna. Tiba-tiba ada! Tapi menghampakan. Kerana blog tersebut kosong tanpa sebarang pengisian dan bahasa yang tidak difahami.


Blog ini sebenarnya kalam-ummah.blogspot.com. Cuma semasa 'zaman awal' keghairahan membina blog ini. Alamat awal ini digunakan hanya untuk 'muqaddimah' sahaja kepada blog yang sedia ada ini. Tapi sampai terpanjang kerana ghairah nak kelainan. Bila baca blog saudara Tawel berkenaan dengan ini, rasanya betul apa yang ditulisnya.

Tapi hampeh, url kalami.blogspot.com dah diguna tanpa sebarang apa-apa faedah! Siapalah yang gatal tangan guna url ni? Mungkin aku akan cuba laporkan hal ini kepada Encik Blogger. Manalah tahu dia boleh bantu.

Tambahan:

Buku: Jesus Christ the Son of Mary and His Most Blessed Mother

A very comprehensive book written by Al Habib 'Ali Al-Jifri and translated by Gibril Haddad. This book is a must read for all those living amongst people of the Christian faith, as well as those who seek a pure understanding of the mission of our liege-lord Jesus (upon him be peace).

Versi PDF sila download di ruangan Kongsi Bersama.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai