"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


18 Jun 2007

Tak tau la...

"Tak tahulah apa nak jadik" Inilah ayat yang sering tersembul keluar bila melihat berita yang berlaku di Malaysia. Harian Metro sememangnya favourite dengan berita-berita hangat berserta gambar-gambar hangat. Bagaimanapun kehangatan beritanya hanya berkisarkan tentang kerosakan dan kecelaruan masyarakat kita sekarang. Masyarakat semakin rosak dengan agenda gagal Islam Hadhari. Agenda yang murni hanya disebut dimulut dan bertentangan dengan apa yang dilakukan sememangnya akan membawa padah.

Harian Metro Isnin 18 jun 2007 melaporkan di muka hadapan:

"AKSI JIJIK BUDAK SEKOLAH" sila klik sini

juga sini

Juga berita yang selama ini sya tertunggu-tunggu apa yang bakal dilaksanakan oleh PENGORusi OIC, terutama selepas krisis di Palestin semakin meruncing. Ianya dilaporkan di Berita Harian di sini

PENGORusi OIC nak selesaikan masalah Palestin, dalam masa yang sama masalah di Malaysia semakin menjadi-jadi. Tetapi tak tahulah sikap orang melayu sekarang. Aku survey, ada perubahan kah?

Wallahua'lam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai