"kalau tersinggung, memang sengaja. kalau marah, maafkan saja.
kalau suka, aku pun sama"


23 Mac 2009

Syed Hamid tepat!

Tindakan kementerian dalam negeri menggantung 3 bulan akhbar Harakah dan Suara Keadilan dianggap tepat! Ia bertepatan dengan Pilihanraya Kecil di "dua bukit dan satu batang" bakal diadakan pada 7 April 2009. Pihak kerajaan sememangnya yang dipimpin oleh UMNO-BN sewajarnya menggantung, bahkan sepatutnya mengharamkan terus dari beroperasi! Ini kerana UMNO-BN bakal mendapat susah ketika berhadapan dengan pembangkang semasa berkempen.

Gelombang menolak kepimpinan UMNO-BN semakin ketara sekarang, dan inilah seharusnya yang patut dilakukan oleh kerajaan. Dalam masa kerajaan menggantung Harakah dan Suara Keadilan, pihak UMNO-BN boleh menggunakan kesemua media cetak dan elektronik untuk berkempen! Ketika ini gunakan sehebat mungkin untuk menenggelamkan pengaruh pembangkang.

Pihak Pakatan Rakyat seharusnya akur dengan tindakan kerajaan ini. Kerana memadai dengan kemenangan beberapa PRK sebelum ini. Berilah UMNO-BN menang! Jika boleh tarik diri dari bertanding lagi bagus!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
Kalami boleh dilanggan secara
Email atau pun RSS.


KEMPEN KIBARKAN BENDERA KELANTAN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kenapa aku kibarkan bendera Kelantan? [KLIK SINI]

Credit untuk DIMAN

Palestin & Tarbiah

Wasiat Sepuluh


1.Dirikanlah solat apabila saudara mendengar azan walau dalam apa keadaan sekalipun.

2.Bacalah alQur'an atau bacalah buku-buku atau dengarlah perkataan yang baik-baik atau berzikirlah kepada Allah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dalam perkara yang tiada faedah.

3.Berusaha dan bersungguh-sunggulah saudara untuk bertutur Bahasa Arab yang betul (fus-hah) kerana sesungguhnya itu adalah antara syi'ar-syi'ar Islam.

4.Janganlah banyak bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran tidak memberi sebarang kebaikan.

5.Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6.Janganlah bergurau kerana ummat yang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam semua perkara.

7.Janganlah saudara meninggikan suara lebih daripada kadar keperluan para pendengar kerana suara yang nyaring itu adalah suatu resmi yang sia-sia dan menyakiti hati orang.

8.Jauhilah mengumpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan yang boleh mendatangkan kebaikan.

9.Berkenal-kenalanlah dengan tiap-tiap saudaramu walaupun ia tidak meminta saudara berkenalan kerana asa gerakan dakwah kita ialah berkasih sayang dan berkenal-kenalan.

10.Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada. Oleh itu tolonglah saudaramu sendiri tenteng cara-cara bagaimana hendak menggunakan masa dengan berfaedah dan jika saudara mempunyai tugas sendiri, maka ringkaskanlah perlaksanaannya.

 

Rukun Bai'ah

1. Faham
2. Ikhlas
3. Amal
4. Jihad
5. Pengorbanan
6. Ketaatan
7. Thabat
8. Tajarrud
9. Ukhuwah
10. Thiqah

My Days

Komen-Komen

Arkib

Promo


Mahu Menjadi Ahli PAS? [klik sini]

Klik pada iklan untuk maklumat lanjut

Blog Aku Juga

Mata Rantai